Skip to main content

Karıncalara tırmanabilecekleri renkli, eğlenceli kuleler inşa edelim mi?
Yürütücü: Bilge Merve Çakmakçı

Atölyenin amacı çocukların sıradan bir nesneye “bunu nasıl değerlendiririm” sorgulaması ile, bir nesnenin günlük kullanımının ötesine bakmalarını sağlayarak, hayal güçlerini geliştirmek; söz konusu “sanat” olduğunda her nesnenin potansiyelini ortaya çıkarma gücümüzün zihnimizde olduğu bilincinde olmalarını sağlamak ve bu nesneyi çoğaltarak ve birbirine entegre ederek bir örüntüyü nasıl oluşturabileceklerini deneyimlemeleri ile kompozisyon, kurgu yeteneklerini geliştirmek oalcak. Bu atölyede günlük hayatta sürekli elimize geçen tuvalet kağıdı ruloları ile uygulama yapılacaktır.

Katılım bedeli: 500TL
Bilgi ve kayıt için: gulozcan@imalat-hane.com

Bio:
Bilge Merve Çakmakçı, Trakya Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olduktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Programı’nda yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Yüksek Lisans süresince özel sektörde tasarım, uygulama alanlarında mesleki deneyimlerine devam etmiştir. Mesleki deneyimlerine devam ederken, Yıldız Teknik Üniversitesi, Galata Üniversitesi ve İstanbul Arel Üniversitesi’nde mimari ve iç mimari proje dersleri vermiştir.

Şu anda Bursa’da kurucusu olduğu “kolektif mimarlık atölyesi” ofisinde mimarlık yapmakta, Uludağ Üniversitesi’nde mimari proje dersi vermekte, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Programı’nda “çocuk ve mimarlık” alanında doktora eğitimi almaktadır. Ayrıca İstanbul Üniversitesinde Çocuk Gelişimi eğitimini sürdürmekte, görsel sanat çalışmalarına, dans ve yoga eğitimlerine de devam etmektedir. Atölye +, mimarlık, sanat ve yoga alanında çocuklar için atölye içerikleri üreten ve uygulayan, yüksek mimar ve yoga eğitmeni Bilge Merve Çakmakçı tarafından kurulmuş bir oluşumdur.

Atölye +, atölyelerini kavramsal çerçevelerine göre kendi alanlarında uzman yürütücü işbirlikçileriyle uygulamaktadır. Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’nde bahsi geçen “çocuk katılımı” ilkesi ile yola çıkan Atölye +, her atölyede çocukların farklı fikir ve deneyimleri tecrübe etmesine izin verirken, bu süreçleri akademik hayata taşıyarak pedagoji alanında bilim dünyasına katkı sağlamayı, düşünen, hayal kuran, üreten, sosyalleşen mutlu çocuklardan oluşan sağlıklı bir toplum için çalışmayı amaçlamaktadır.

Karınca Gökdeleni